
Moederdag Event
Moederdagbrunch en Live Muziek bij Badhotel Rockanje
Zondag 11 mei staat in het teken van Moederdag. Badhotel Rockanje organiseert een feestelijke brunch en aansluitend live muziek op het terras.
Van 11:30 tot 14:30 uur kun je genieten van een uitgebreid brunchbuffet, inclusief luxe vleeswaren en vis, diverse soorten vers brood, flensjes met sinaasappel, kroketjes, romige aspergesoep en een uitgebreid dessertbuffet met onder andere chocolade, verse fruitsalade, boterkoek, een kaasplank en kleurrijke macarons. Bij binnenkomst wordt een feestelijk mimiso framboos geserveerd.
Vanaf 14:30 uur is er live muziek van de Sea Sound Big Band uit Hellevoetsluis. De muziek is gratis toegankelijk voor iedereen, ook voor bezoekers die niet aan de brunch deelnemen. Een mooie gelegenheid om Moederdag af te sluiten met een drankje op het terras en sfeervolle livemuziek.
Wanneer
- Zondag 11 mei 2025 11.30 - 17.00 uur
Prijzen
- Volwassenen € 39,50 Voor de moederdagbrunch
- Kinderen eten mee met 50% korting.
Contact
Locatie
Bekijk ook eens
-
Koningsdag en Sprietlopen Heenvliet
Koningsdag en Sprietlopen Heenvlietzaterdag 26 april
HEENVLIET
Markt, Varia, Muziek overig
-
Badhotel Rockanje
Badhotel RockanjeBadhotel Rockanje-Brasserie Lodgers, verscholen tussen bos en duinen.
Restaurant, Congres- en vergaderaccommodatie, Hotel, Partylocatie of zaalverhuur, WIFI punt
-
Groene Specht
Groene SpechtGroene Specht
Je kunt de groene specht gemakkelijk herkennen aan zijn groene verenkleed en zijn luide 'lachende' roep. Zijn kop is zwart met een rode kap. In tegenstelling tot veel andere spechtensoorten roffelt de groene specht maar zelden op bomen. Hij zoekt zijn voedsel voornamelijk op de grond. Groene spechten eten vooral mieren. Hij vangt de mieren door ze op te likken met zijn lange, kleverige tong.
Je kunt de groene specht gemakkelijk herkennen aan zijn groene verenkleed en zijn...
Park/Tuin, Extra info
-
Vos
VosVos
Meestal houdt hij zich schuil in de beschutting van het bos of de struiken, maar heel af en toe laat een vos zich hier zien. Als je geluk hebt, zie je hem 's morgens vroeg of 's avonds laat rondsluipen op zoek naar voedsel. Een vos is een alleseter, hij houdt bijvoorbeeld van konijnen maar ook van rijpe bramen en ander fruit. Hoewel hij zelf niet zo vaak te zien is, kun je wel zijn sporen vinden. Zijn uitwerpselen zijn 8 tot 10 cm lang, met aan één kant een puntje. De kleur is afhankelijk van wat de vos gegeten heeft. Je kunt vaak veren, haren of stukjes bot in uitwerpselen van een vos vinden.
Heel af en toe laat een vos zich hier zien.
Park/Tuin, Extra info
-
Molecaten Park Iterson
Molecaten Park ItersonOp loopafstand van zee midden in de duinen ligt familiecamping Van Iterson.
Camping
-
De Paddestoel
De PaddestoelDe Paddestoel frituurt volgens de spelregels van Verantwoord Frituren.
Snackbar
-
Verstopte slakken
Verstopte slakkenVerstopte slakken
Hoewel je veel planten en dieren kunt zien, leven er ook heel veel kleine, amper zichtbare dieren in de duinen van Rockanje. Veel insecten natuurlijk, maar ook de zeldzame, piepkleine nauwe korfslak. Hij is tot 1,2 mm breed en tot 2,1 mm hoog.
De slakken leven voornamelijk in de het duinbos, verstopt in de strooisellaag. Daarom zijn ze zo moeilijk te vinden. Omdat een ecologisch onderzoeksbureau regelmatig inventariseert welke plant- en diersoorten hier voorkomen, weten we dat dit zeldzame diertje hier leeft.
Hoewel je veel planten en dieren kunt zien, leven er ook heel veel kleine, amper...
Park/Tuin, Extra info
-
Paviljoen de Zomerzoen
Paviljoen de ZomerzoenEen sfeervol horeca bedrijf met restaurant, terras en zwembad. Broodjes en snackcorner....
Broodjeszaak, Snackbar, Catering
-
Zandhagedis
ZandhagedisZandhagedis
In dit deel van de duinen vind je arme grond. Op deze arme gronden vind je - gek genoeg- de grootste soortenrijkdom. Een dier dat graag op deze zandgronden leeft, is de zandhagedis. Van oktober tot eind maart is hij in winterslaap. Pas als het buiten warm genoeg is, kruipt hij zijn hol uit en warmt zich op in het warme zand.
In de open duinen, wordt het zand verwarmd door de zon. Het is er een ideale plek voor de zandhagedis. Alle voorwaarden zijn aanwezig om ze hier aan te treffen. De vrouwtjes gebruiken het warme zand om eieren te leggen. De eitjes worden op 5 to 20 cm diepte ingegraven. Daarna zorgt de warmte van de zon ervoor dat de eitjes "uitgebroed" worden en zich verder ontwikkelen tot kleine hagedisjes. De omgevingstemperatuur van de eitjes bepaald zelfs of er een mannetje of vrouwtje uit het ei kruipt.
Je herkent de zandhagedismannetjes aan hun groene flanken. De vrouwtjes zijn bruin.
Op deze arme grond vind je de zandhagedis.
Park/Tuin, Extra info
-
Duinbos
DuinbosDuinbos
Het duinbos is een gemengd bos, met loof- en naaldbomen en is een belangrijk element in het duingebied. Dankzij het bos leven hier reeën en vossen. Zij hebben beschutting nodig en vinden die in de struiken en lage bosjes tussen de grotere bomen. Kleinere dieren vinden rust en veiligheid in de stapels takken op de grond. Om al die dieren te beschermen, ziet het bos er hier en daar misschien rommelig uit. Maar dat is dus niet voor niets.
Ree
Als je in de ochtendschemering rondwandelt, is de kans groot dat je reeën tegenkomt in de duinen. Ze zijn dan waarschijnlijk op zoek naar voedsel: bijvoorbeeld vruchten, knoppen, bladeren of gras. Reeën zijn gewoontedieren, dus ze gebruiken steeds dezelfde routes, de zogenaamde ‘wissels’. De wissels zijn goed zichtbaar in het landschap. Overdag zoeken reeën de beschutting van het bos op, en zul je ze zelden zien. Het opvallendste deel van een ree is de ‘spiegel’. Dat is een witte vlek op zijn achterwerk.
De vorm van de spiegel verschilt tussen mannetjes en vrouwtjes: de spiegel van een reegeit (vrouwtje) is ovaal, bij een reebok is hij nier- ofwel boonvormig."De mannetjes reeën dragen een gewei dat tot 25 cm groot kan worden."
Gekraagde roodstaart
Zowel mannetjes als vrouwtjes van deze vogelsoort hebben een roestrode staart, die vaak trilt. Mannetjes hebben een oranjerode borst en een zwarte keel, vrouwtjes zijn wat minder opvallend. Dit mooie zangvogeltje nestelt in oude spechtenholen die hier in het duinbos veel te vinden zijn. Ze leggen meestal twee keer per jaar zes of zeven eitjes. De eitjes zijn lichtblauw groen met roodbruine stipjes.Grauwe abeel
De grauwe abeel is een exoot in de duinen, aangeplant door mensen. Inmiddels hebben abelen een waardevolle functie in het duinbos. Omdat het hout van deze boom zacht is, worden abelen vaak door spechten gebruikt als nestboom. Spechten hakken met hun snavel een holte in de boom om hun eieren in te leggen. De toegang is een mooi rond gat in de stam. Als de spechten zijn vertrokken, wordt het nesthol gebruikt door andere broedvogels. Ook vleermuizen zoeken er beschutting.
De zaden van abelen nestelen zich in duindoorns. Daar grazen geen reeën en kunnen ze rustig ontkiemen en groeien. Door de groeiende abeel komt de duindoorn steeds meer in de schaduw te staan. Zonder zon sterft de duindoorn uiteindelijk af en kan de abeel uitgroeien tot een volwaardige boom. Op die manier kan een duinbos ontstaan.Bosuil
Bosuilen zijn nachtdieren: ze jagen ‘s nachts of in de schemering. Hun favoriete prooien zijn muizen. Maar ook andere kleine zoogdieren, kikkers en vogels staan regelmatig op hun menu. De onverteerbare delen van de prooien, zoals botjes, worden uitgebraakt in de vorm van een braakbal.
Aan de braakbal kun je dus precies zien, wat een uil gegeten heeft. Het bosuilmannetje is ook ‘s nachts te horen. Hij roept een hoog ‘hoe, hoehoehoe’.
De bosuil lijkt een vrij grote, gezette vogel, maar eigenlijk is het meer veren dan vogel. Hij weegt slechts 500 gram."Bosuilen zijn heel trouw, een paartje blijft levenslang bij elkaar in hetzelfde territorium."
Het duinbos is een gemengd bos, met loof- en naaldbomen en is een belangrijk element...
Natuurgebied, Park/Tuin, Bos, Extra info
Deel deze pagina
De link is gekopieerd.
De link kon niet worden gekopieerd.