Veerdienst Haringvliet Nodigt je uit..

Met een zacht ochtendzonnetje dat de horizon verlichtte, stapten we aan boord van de Veerdienst Haringvliet. Onze bestemming? Het unieke eiland Tiengemeten, een verborgen parel midden in de natuur. We begonnen onze tocht in Hellevoetsluis, bij de Vuurtoren, en keken uit naar een dag vol ontdekkingen en ontspanning. 

De Veerdienst Haringvliet biedt een prachtige overtocht, met meerdere mogelijkheden om in te stappen. Zo kun je vanuit Hellevoetsluis niet alleen naar Tiengemeten, maar ook naar Middelharnis varen. En kun je vanuit Goeree-Overflakkee de oversteek maken naar Hellevoetsluis. Bekijk hier de vaarroutes en vaartijden. 

 

Een betoverende overtocht:

De overtocht zelf was een beleving. Terwijl de boot rustig door het water gleed, passeerden we het vogeleiland Bliek. Met de verrekijker aan boord konden we dit bijzondere broedgebied van dichtbij bewonderen. Aan boord was het goed toeven met overheerlijke zelfgebakken appeltaart en een kopje koffie. De combinatie van het prachtige uitzicht, de authentieke klipperaak Linquenda II, met haar mooie interieur en het lekkers maakte de reis al meer dan de moeite waard. 


Tiengemeten: Een oase van rust en natuur: 

Eenmaal aangekomen op Tiengemeten, voelden we direct de hectiek van alledag van ons afglijden. Het eiland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, waar je kunt genieten van talloze vogelsoorten en zelfs Schotse hooglanders die vrij rondlopen. Het is een eiland dat uitnodigt tot wandelen en ontdekken. Je mag hier zelfs van de paden af en op eigen houtje de natuur verkennen. Voor de kinderen is er een bijzondere natuurspeeltuin van OERRR, waar ze urenlang kunnen spelen en zich uitleven. Terwijl zij de tijd van hun leven hadden, konden wij ontspannen op een van de vele bankjes die verspreid over het eiland staan. Kijk hier wat er nog meer op Tiengemeten te beleven is. 

Terug naar Hellevoetsluis 

Na een dag vol avontuur en ontspanning keerden we met een voldaan gevoel terug naar Hellevoetsluis. De terugtocht was opnieuw prachtig, met betoverende luchten. De Veerdienst bracht ons veilig en wel terug, terwijl we genoten van de mooie uitzichten en de herinneringen aan een onvergetelijke dag koesterden. 

Mis het niet! 

Wil jij ook een dagje ontsnappen aan de drukte en genieten van de natuur? Wacht dan niet te lang! De Veerdienst Haringvliet vaart nog tot en met 22 september. Grijp je kans om deze unieke ervaring mee te maken voordat het seizoen voorbij is. 

Let op: reserveer jouw plekje vooraf telefonisch of WhatsApp via  +31(0)646440113. 

Kijk hier voor meer informatie over de Veerdienst, de prijzen en vaarroutes. 

Nog meer inspiratie?