Bibliotheek De Boekenberg nodigt je uit...

| Manon Walhout

Elke maand verkennen we de leukste en meest bijzondere plekjes op Voorne-Putten. Dit keer hebben we een ware parel voor je in petto: Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse. Meer dan een plek vol boeken, het is een architectonisch icoon én een levendige culturele ontmoetingsplaats.

Architectuur die inspireert

De Boekenberg is geen gewone bibliotheek. Geïnspireerd op de vorm van een traditionele boerenschuur, is het een architectonisch hoogstandje dat zowel van binnen als buiten indruk maakt. Wat meteen opvalt zijn de gigantische glazen gevels en de prachtige boekentrappen die zich als een berg door het gebouw slingeren. Met maar liefst 1006 ramen stroomt het natuurlijke licht binnen, waardoor het een lichte, luchtige en serene plek is om te verblijven.

Voor elk wat wils

Of je nu op zoek bent naar een goed boek, een gezellige plek om te werken of gewoon wilt ontspannen met een kop koffie en een taartje, De Boekenberg heeft het allemaal. Bij Café Zinnig kun je terecht voor een heerlijk kopje koffie en een zoete lekkernij, perfect voor een ontspannen middagje lezen. En als je geen boekenworm bent? Geen zorgen, er is genoeg te doen!

Activiteiten voor jong en oud

Naast het enorme aanbod aan boeken, is De Boekenberg ook een cultureel centrum waar regelmatig evenementen en workshops worden georganiseerd. Je kunt er een tentoonstelling bezoeken, een krantje lezen of deelnemen aan een van de vele leuke activiteiten. Voor de creatievelingen zijn er cursussen zoals pompoen snijden in het najaar, bouwen met de LEGO Bende voor de jongste bezoekers, of zelfs een vakantie-bioscoop.

Voor de allerkleinsten is er de voorleesclub, waar verhalen tot leven komen in een gezellige setting. Kortom, De Boekenberg biedt een dynamisch programma dat geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd of interesse. Benieuwd naar het volledige programma? Kijk op de website van De Boekenberg voor meer informatie.

Een plek om te ontdekken

Dus, als je op zoek bent naar een unieke plek om te lezen, te leren of gewoon te ontspannen, dan is De Boekenberg zeker een bezoek waard. Of het nu regent of de zon schijnt, je zult je er altijd welkom voelen. Bovendien ligt de bibliotheek op slechts een steenworp afstand van andere leuke activiteiten in Spijkenisse, waardoor je er gemakkelijk een middagje uit van kunt maken.

Laat je inspireren door deze bijzondere plek en ontdek waarom De Boekenberg veel meer is dan alleen een bibliotheek!

Bezoek de website van De Boekenberg voor het volledige aanbod aan activiteiten: De Boekenberg.

 

Nog meer inspiratie?