Wereldkampioen Chantal van den Broek - Blaak

Wielrennen wordt veel en graag beoefend op Voorne-Putten. We spraken naar aanleiding van de komst van de Tour de France Femmes met Chantal van den Broek - Blaak, een naam die bij menig wielerliefhebber bekend is. Deze enthousiaste wielrenster en voormalig wereldkampioen heeft heel wat kilometers in de benen over over ons eiland, waar ze haar liefde voor het wielrennen heeft ontdekt.

Voor Chantal is het heel speciaal dat de Tour de France Femmes in Rotterdam start op 12 augustus 2024. Ze is daar Rotterdam geboren. Maar wat voor haar ook heel speciaal is dat de Tour ook door Zuidland gaat, de plaats waar ze is opgegroeid en vele lokale wielertalenten vandaan komen! 

Ik ken het gebied goed

‘Ik heb heel wat uren op deze wegen doorgebracht, dus ik ken het gebied heel goed’. Ze traint hier nog steeds zeer regelmatig in de weekenden. Samen met andere lokale talenten en bekende wielrenners zoals Maarten den Bakker, Fabio Jakobsen en Kevin Inkelaar verzamelen ze in Zuidland om hun rondje Voorne-Putten te fietsen. Een fijne bijkomstigheid is dat haar ouders nog altijd in Zuidland wonen zodat haar moeder mooi op de kleine kan passen.  

Wielerrondes 

Dat wielrennen op Voorne-Putten zo geliefd is, blijkt ook uit de populaire wielerrondes die hier georganiseerd worden. Zo heeft het NK jeugdwielrennen in Zuidland plaatsgevonden, is er een Wielerronde in Abbenbroek, de Profwielerronde in Oostvoorne en kun je op 31 augustus 2024 naar de Wielerronde in Zuidland