Deutsch English

Zien en Doen

Ontspannen en inspannen, opladen en ontladen. Op Voorne-Putten kan het! Vanuit de stad stap je de grens over naar een prachtig gebied wat bol staat van de activiteiten maar waar je ook kunt genieten van de rust en ruimte. Via de weg langs de wereldhaven arriveer je in de historische haventjes waar het verleden tot leven komt.  Duik eens onder in de historie van dit unieke gebied of in het prachtige Oostvoornse meer. Heerlijk met je voeten in het zand op het enige Zuidstrand van Nederland of er boven hangend aan de kite. Laat de natuur je animatieteam zijn of geniet van de vele leuke attracties.  Voorne-Putten laat het je zien én doen.

Attracties

Attracties

Wie wil er nu nog stil zitten als er zoveel te doen is? Golfen op de prachtige golfbaan of spannend glow in the dark, schelpen zoeken op het strand of historische mammoetbotjes opgraven, klimmen in het bos of in het klimtouw bij de indoorspeeltuin? Je komt waarschijnlijk tijd tekort om het allemaal te beleven. Trek er op uit op Voorne-Putten!

.


Lees meer
Bekijken

Bekijken

Bekijk het maar! Al die leuke en interessante musea, monumenten en historische plekken. Het eiland biedt een keur aan musea, van het kleine museum In den Halven Maen tot het imposante Historisch Museum Den Briel waar je zo de 80-jarige oorlog binnenstapt. Ook de waterrotten en spuitgasten komen aan hun trekken in het Droogdok Jan Blanken en het Nationale Brandweermuseum in Hellevoetsluis.


Lees meer
Eten & Drinken

Eten & Drinken

Alles is mogelijk op culinair Voorne-Putten. Trendy en authentiek smelten samen in de grote diversiteit aan wereldkeukens. Heerlijk borrelen op één van de hippe strandpaviljoens, diverse culinaire hoogstandjes of heerlijkheden proeven in de vestingen van Brielle of Hellevoetsluis, duurzaam genieten bij Aan Zee. Of varend richting de wijngaard voor een heerlijke tapaslunch. Voorne-Putten zal je smaken!


Lees meer
Fietsen

Fietsen

Op pad richting de horizon of puzzelend langs de vele fietsknooppunten. Met maar liefst 300 km fietspaden tot je beschikking kom je tijd tekort. Onderweg een band plakken, je bidon vullen, een fietskaart aanschaffen of een drankje nuttigen? Dan kan bij de fiets cafés langs de routes. En lonkt de overkant? Neem dan 1 van de pontjes die de waterwegen rondom het eiland doorkruisend.


Lees meer
Wandelen

Wandelen

Struinen door de duinen, op zoek naar de historie in de historische stadjes of gewoon wandelen door de polders en de natuur? Dat kan Op Voorne-Putten en Rozenburg. Vele wandelpaden bieden diverse mogelijkheden voor om op Voorne Putten veel te zien en te beleven!


Lees meer
Sport en Actief

Sport en Actief

Voorne-Putten is met 15 kilometer kust perfect voor alle strand- en zeesporten. Met Rockanje, Oostvoorne en het Maasvlaktestrand als surfmekka van Nederland kan elke sportieveling aan de bak! Naast sportactiviteiten aan het strand biedt Voorne-Putten nog tal van andere unieke sportuitjes. Van duiken in het Oostvoornsemeer, mountainbiken langs de oevers tot vissen in de hengelsporthoofdstad van Nederland, Hellevoetsluis. Voorne-Putten geeft je energie!


Lees meer
Strand & Natuur

Strand & Natuur

Klim over de duinen en verbreed je horizon. Pas op: je loopt door één van de soortenrijkste duingebieden van West-Europa en dit trekt ook vreemde vogels. Voor je het weet sta je oog in oog met een IJsland pony of een Galloway rund. Ervaar de enorme ruimte en proef de zilte zeelucht. Stap eens met je paard het strand op en blijf even hangen voor de prachtige zonsondergang. Vaar met een fluisterboot door het schitterende natuurgebied de Bernisse. Historie én reeën ontmoet je op het landgoed Mildenburg. Voorne-Putten, waar het land goed is.


Lees meer
Uitgaan

Uitgaan

Op Voorne-Puttten kun je een heerlijk avondje uit. Je vindt er ouderwets gezellige bruine kroegen, hippe strandpaviljoens, trendy bars en muziekcafes. Ga je liever naar de film of het theater? Neem dan eens een kijkje in Theater De Stoep, Brestheater, theater De Twee Hondjes, Tivoli of Arcaplex. In de meest complete evenementenkalender van Voorne-Putten vind je tips voor een avondje uit, evenementen en de vele culturele activiteiten.


Lees meer
Winkelen

Winkelen

Shop till you drop! Kies uit de gezellige binnenstad van Brielle met de historische straten vol modeboetieks en specialiteitenwinkeltjes of, de naam zegt het al, ga struinen in het Winkelhart in Spijkenisse. Ook in Hellevoetsluis vind je een keur aan winkels binnen het winkelcentrum De Struytse Hoek en daarbuiten.


Lees meer
Groepsuitjes

Groepsuitjes

Bedrijfsuitje, schoolreis, vrijgezellenfeest of een uitje met een groep organiseren? Voorne-Putten biedt volop mogelijkheden: van rondleidingen, boottochten en tours door het historische verleden van Brielle en Hellevoetsluis tot creatieve workshops, culinaire activiteiten en sportieve evenementen op het strand van Rockanje.


Lees meer
Naar boven